סה"כ פורסמו: 7085 מאמרים
שם משתמש: סיסמה:
זכור אותי
שכחת סיסמה? | הרשמה
17/12/2017 | 00:22

כיצד מטמפררים שוקולד?

גרסה להדפסה
דרג מאמר זה

מאת מלי בריד
כיצד מטמפררים שוקולד?





  • ממיסים שוקולד בקערה מעל סיר עם אדים ( בן-מארי).

  • בזמן ההמסה חשוב מאוד לערבב היטב (לא במהירות) את השוקולד בעזרת לקקן ו"לנקות" אותו מדפנות הקערה ולערבב את התחתית שלה על מנת שכל השוקולד יהיה בטמפרטורה אחידה ושלא יישרף.

  • בעזרת מד חום מיוחד יש לבדוק את הטמפרטורה של השוקולד :


שוקולד מריר צריך להגיע לטמפרטורה של 50-55 מעלות


שוקולד לבן ושוקולד חלב צריכים להגיע לטמפרטורה של עד 42 מעלות.




  • לאחר שהשוקולד הגיע לטמפרטורה המתאימה, מורידים אותו בזהירות רבה מסיר האדים.

  • עכשיו עוברים לתהליך הורדת טמפרטורת השוקולד :

  • מורידים את טמפרטורת השוקולד (מריר/לבן/חלב) ל 28-29 מעלות.

  • בעזרת הלקקן מערבבים את השוקולד (לא במהירות) ומכניסים בועות אוויר.

  • דרך נוספת להורדת הטמפרטורה –  שיטת ההזרעה - לקצוץ שוקולד (מאותו הסוג כמובן) ולהכניס אותו בשלבים לשוקולד המומס ולהמשיך לערבב.

  • חשוב מאוד לעבוד עם מד חום ולבדוק מדי פעם האם הגעתם לטמפרטורה המתאימה.

  • לאחר שהגעתם לטמפרטורה המתאימה – יש להחזיר את הקערה עם השוקולד מעל סיר האדים ולהעלות את הטמפרטורה של השוקולד ל 31-32 מעלות.

  • בזמן העלאת הטמפרטורה חשוב מאוד לעבוד כל הזמן עם המדחום ולערבב היטב על מנת שהחום יהיה אחיד.

  • לאחר שהשוקולד הגיע לטמפרטורה של 31-32 מעלות – השוקולד בעצם מטומפרר ומוכן לעבודה.





יצירת פרלינים




  • יש לצקת את השוקולד המטומפרר לתבנית סיליקון או לתבנית פוליקארבונט . רצוי למלא את השקעים כמעט עד הסוף.

  • לאחר מילוי השקעים, יש לדפוק את התבנית על גבי השולחן על מנת להוציא את בועות האוויר שיש בשוקולד.

  • להכניס למקרר לפחות ל 3-4 שעות ולאחר מכן לחלץ בעדינות את הפרלינים מתוך התבנית.




יצירת טראפלס




  • חומרים – 250 מ"ל שמנת מתוקה


                250 גרם שוקולד מריר


היחסים הם 1:1




  • מחממים בסיר שמנת מתוקה ומערבבים מדי פעם.

  • חשוב מאוד שהשמנת לא תגיע למצב רתיחה, כלומר להוריד אותה מהאש רגע לפני....

  • לקערה מכניסים קוביות של שוקולד מריר.

  • שופכים את השמנת מעל השוקולד המריר ונותנים להם לנוח ביחד חצי דקה.

  • מערבבים בזהירות את השמנת עם השוקולד עד שנוצרת אמולסיה חלקה.

  • מניחים את הקערה במקרר למשך שעתיים-שלוש, עד שהגאנאש שיצרתם נהפך למוצק.

  • לאחר שהגאנאש התמצק, אפשר להתחיל ליצור ממנו טראפלס.

  • מסדרים קערה ובה שמים אבקת קקאו משובחת.

  • מוציאים עם כפית חתיכה מהגאנש (לא גדולה ולא קטנה מדי), יוצרים ממנה כדור ומכניסים לתוך הקקאו. עוטפים את הכדור בקקאו ובזמן ההוצאה, מנערים מעט את הקקאו.

  • חוזרים על הפעולה הזו עד שכל הגאנש


מלי'ס בוטיק שוקולדים

מלי בריד

 

תגיות:

הכל כלול: עובדים עם חברת אחזקת מבנים...
להיות דיירים בבניין מגורים משותף זו לא תמיד משימה קלה: החל מהעבודה הרבה הנדרשת לטובת תחזוק ...
סיאליס לשימוש יום יומי אושר במדינות שונו...
חברת אלי-לילי קיבלה אישור לשיווק הגלולה סיאליס לשימוש יומי, בניגוד לגלולות הקיימות המשמשות רק בעת הצורך. ...
ויאגרה לבנה ויאגרה כחולה סיאליס צהובה מה...
שני עשורים לאחר שהושקה לראשונה, תוקף הפטנט לחברת פייזר יצרנית גלולת הזיקפה הפופולרית ויאגרה, יפוג בשבוע ...
איך להוריד אחוזי שומן
איך להוריד אחוזי שומן
איך להוריד אחוזי שומן ציון המאמר: 4.34/5 440 הצבעות מה זה "אחוז שומן", ומהי
שמלות ערב לנערות
שמלות ערב לנערות
שמלות ערב לנערות ציון המאמר: 4.35/5 438 הצבעות גיל ההתבגרות זוהי התקופה היפה והזוהרת
שמלות ערב להשכרה
שמלות ערב להשכרה
שמלות ערב להשכרה ציון המאמר: 4.35/5 437 הצבעות כאשר אתן צריכות לחפש שמלה אשר
שמלות כלה וערב לחתונה
שמלות כלה וערב לחתונה
שמלות כלה וערב לחתונה ציון המאמר: 4.35/5 437 הצבעות שמלות ערב לחתונה זו בד"כ אחת מהחלטות שגורמות לנשים הרבה התלבטויות
טיפול זוגי לזוגות צעירים
טיפול זוגי לזוגות צעירים
טיפול זוגי לזוגות צעירים ציון המאמר: 4.35/5 437 הצבעות ככל הנראה כיום, השאלה בטיפול זוגי לזוגות צעירים אינה השאלה "זה
  • מאמרים דומים
  • מאמרים נוספים של malisweets1@gmail.com
  • אודות malisweets1@gmail.com
  • מידע נוסף

מאמרים דומים

אודות malisweets1@gmail.com

סדנאות שוקולד מלאות בעשייה, חוויה וכיף. פיתוח ייחודי של העצמה והסתכלות פנימית אל מול אינטרקציה בין אישית של כל משתתף תוך כדי הסדנה. סדנת שוקולד זוגית סדנת שוקולד לימי הולדת סדנת שוקולד להורים וילדים סדנת שוקולד משפחתית סדנת שוקולד למסיבת רווקות סדנת שוקולד לימי גיבוש סדנת שוקולד לנוער סדנת שוקולד לילדים

מידע נוסף

מאמר זה נכתב באתר רובו - תכנים שגולשים כותבים. באפשרותך למצוא מאמרים דומים בתוך קטגוריית מאכלים סינים או על ידי צפייה בכרטיס המחבר . אם יש לך הערות, הארות באפשרותך לפנות למחבר המאמר [ malisweets1@gmail.com ] באמצעות דוא"ל malisweets1@gmail.com
שם הכותב:
סה"כ כתב: [ 3 ] מאמרים
שווה קריאה
סרטי מתיחות
סרטי מתיחות
סרטי מתיחות ציון המאמר: 4.59/5 415 הצבעות בשנת 1978 נהרו 750 אלף ישראלים לראות את "ישראלים מצחיקים"
קרמבו
קרמבו
קרמבו ציון המאמר: 4.59/5 415 הצבעות בוא נהרוג כמה אגדות: הקרמבו לא פותח בישראל, לא גדל פה
מוזיקת הטראנס
מוזיקת הטראנס
מוזיקת הטראנס ציון המאמר: 4.59/5 414 הצבעות איך אומרים "קרחנה" באנגלית? יש איזה ביטוי חמוד – "גואינג
מכונית סובארו
מכונית סובארו
מכונית סובארו ציון המאמר: 4.59/5 419 הצבעות בשנות ה-80 לכל ישראלי שני הייתה סובארו. כולם אומרו שזה
תרבות הצריכה בישראל
תרבות הצריכה בישראל
תרבות הצריכה בישראל ציון המאמר: 4.59/5 414 הצבעות תרבות הצריכה של רבים מאיתנו לא נובעת מצורך אמיתי

ניווט מהיר

מדורים

הכי נצפה

רובו

RSS RSS | כל הזכויות שמורות רובו תכנים שגולשים כותבים | מאמרים 2017-2011 © תוכן הכותבים מופץ ברשיון Creative Commons